GENEL MUHASEBE VE MALİ TABLOLAR EĞİTİMİ
Firmaların muhasebe ve finans departmanında çalışan ya da çalışacaklara yönelik hazırlanmış bir muhasebe eğitimidir. Katılımcıların bu eğitim sonunda muhasebe ile ilgili bilgileri ayrıntılı bir şekilde öğrenmeleri ve çalışacağı kurumun muhasebe işlemlerini yürütebilecek seviyeye gelmeleri hedeflenmektedir. Muhasebe mesleğinde yer edinmek ve bu alanda profesyonel, piyasa bilgisi olan biri olmak istiyorsanız bu eğitime katılabilirsiniz.
MALIYET MUHASEBESI VE UYGULAMALARI
Sanayi işletmelerinin Muhasebe Departmanlarının ve bu şirketlere hizmet veren S.M.M.M.'lerin temel maliyet muhasebesi sistematiğini özümsemeleri yüksek yatırım maliyetlerine katlanmadan şirketlerine ve/veya müşterilerine Maliyet Muhasebesi Sistemini Kurmalarını sağlamalarını amaçlayan bir eğitimdir.
İŞ KANUNU VE İNSAN KAYNAKLARI UYGULAMALARI EĞİTİMİ
Personel özlük işleri ve bordrolama eğitiminde şirketlerin insan kaynaklarında bordrolama ve personel özlük işleriyle uğraşan ya da bu alanda çalışmak isteyen profesyonellere yönelik olarak sürecin en temelinden başlanarak gerekli tüm bilgileri uygulamalı olarak işlendiği ve katılımcıların eğitim sonunda bordrolama ve personel özlük işlemlerinin tüm süreçlerini kavramış olmaları hedeflenmektedir.
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ EĞİTİMİ
Şirketlerin hesap dönemlerinin kapanışı ile ilgili yapacakları muhasebe işlemleri ve vergi mevzuatına yönelik uygulamalar konusunda katılımcıların ayrıntılı olarak bilgilendirilmesi ve bu suretle işlemlerin hem doğru ve hem de mümkün olan vergisel fırsatların sonuna kadar kullanılarak yapılmasını hedeflemektedir.
TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ
Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte ileri dönemlerde Türkiye Muhasebe ve Raporlama Standartları (“TMS/TFRS”) uyarınca ulusal ve uluslararası sermayedarların talep ettiği uluslararası karşılaştırılabilirlik sağlayan mali tabloları hazırlama ve yorumlama konularında yetkinlik kazanmak programın başlıca amaçlarındandır.
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS EĞİTİMİ
İşletme kararlarının sağlıklı bir şekilde alınabilmesi ve firma kaynaklarının doğru kullanılması, yöneticilerin finansal bakış açısına sahip olmaları ve finansal verileri etkin kullanabilmeleri ile mümkündür. İşletme finansmanı ile ilgili konuların paylaşılacağı bu eğitimle, finans bilgisine sahip olmayan firma sahipleri ve yöneticilerin işletmenin değer artırma hedefine ulaşmasında finansal kaynakları en doğru biçimde değerlendirme becerisini kazanmaları amaçlanmaktadır. Finans konusunda detaylı bilgiye sahip olmayan ancak kurum içinde görev alan orta ya da üst düzey yöneticilerin bu yöndeki bilgilerini pekiştirmek ve temel finans mantığını vaka analiz ve uygulamalarla katılımcılara aktarmaktır
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ (MPHB) EĞİTİMİ
MUH-SGK adı ile adlandırılan yeni dönem beyannamalerin nasıl düzenlendiğini uygulamalı olarak göreceğimiz bir eğitimdir.
HİLE DENETİMİ EĞİTİMİ
İşletmelerin hileler dolayısıyla gerek performans gerekse maddi kayıpları sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Küreselleşme ve teknolojide yaşanan gelişmeler sonucu işletmelerin karmaşıklaşan iş ortamları hileye ve hileli işlemlere uygun zemin sağlamaktadır. Eğitimin temel amacı hileler karşısında temelde farkındalık oluşturmaktır
İŞLETMELER İÇİN BÜTÇE HAZIRLAMA EĞİTİM
İşletme bütçelerinin işletme verimliliğine olumlu veya olumsuz tüm etkilerin üzerinde durulup bütçe hazırlarken departmanların hazırlamış oldukları kendi bütçeleri ve şirket genelini ilgilendiren bütçeler ile ilgili bazı örnekler ile öğrenme düzeyi arttırılmaya çalışılacaktır.
FİNANSAL RİSK VE ANALİZ EĞİTİMİ
Bu eğitimin amacı; işte bu finansal tabloların neler olduğunun kavranması, finansal risklerin tespitinin sağlanması ve zamanında bu risklere karşı alınacak önlemlerin ortaya konmasıdır
İHRACAT BEDELLERİNİN YURT İÇİNE GETİRİLME USUL VE ESASLARI
İhracat bedellerinin yurt içine getirilmesi noktasında ihracatçı, aracı banka ve vergi dairesi başkanlığı/müdürlüğü arasında yaşanan, usul esas ve süre yönünden ortaya çıkan sorunların tespiti ve bu tespitlerin yasal mevzuatlar çerçevesinde kalıcı ve pratik çözümlerle giderilmesi.
BİLANÇO OKUMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
Firma yöneticilerinin ve çalışanlarının yapılan faaliyetlerle ilgili zamanında ve doğru kararlar vermesini sağlamak için temel finansal kavramların anlaşılmasını kolaylaştırarak, finansal tabloları okuma ve yorumlama becerilerini geliştirmektir. Ayrıca katılımcılara şirketlerinin genel finansal durumları ve gelecekleri hakkında yorum yapabilme becerisinin kazandırmak, eğitimin diğer amacını oluşturmaktadır
KURUMSALLAŞMA
Kurumsallaşmayı isteyen aile şirketlerinin bireylerine, işverenlere, üst düzey yöneticilere aile şirketlerinin kapsamı, ana unsurları, avantaj ve dezavantajlarını, yönetim yapılarını, kurumsallaşma hedefinde ilk adımları öğretmeyi amaçlamaktadır.
KOOPERATİF MUHASEBESİ EĞİTİMİ
Bu eğitime katılanlar aşağıda listelenen kazanımları elde edecektir.
• Kooperatifleri tanıyarak kuruluş işlemlerini yapabileceksiniz.
• Kooperatif ortaklarının ortaklık işlemlerini yerine getirebileceksiniz.
• Kooperatif ortaklarının hak ve ödevleri ile ilgili işlemleri yapabileceksiniz.
• Kooperatif organlarını tanıyarak ilgili işlemleri yürütebileceksiniz.
• Kooperatiflerin tasfiye işlemlerini yapabileceksiniz.
• Kooperatiflerin muhasebe kayıtlarını yapabileceksiniz
IK’CI OLMAYANLAR İÇİN İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Bu eğitimin temel amacı, Firmalarda IK departmanında çalışmayan yöneticilerin, insan kaynağı yönetimi bakış açısına sahip olmaları için tasarlanmıştır.